Hell & Back Again

Linkblog

2010.07.13. 03:12 pakukk

Reklámátok

 Tíz körül adaptálni való szpot jön kopogó sarkú account cipőkön. Első munka. Ha nem is az aranykor, de legalább nem rizst aratok a kreatívigazgató Facebook farmján. Lelkesedés a tetőfoka felé, jobbnál jobb javaslatok - már amennyi ilyet a keretek engednek. Alakul. 
 

Nem tudom, mennyi itthon futó reklám adaptáció, de ahhoz biztos elég, hogy egy nemkezdő épp csak a vállán rándítson egyet egy ilyen feladatnál. De ez nem olyan lesz! Megmutatjuk! Mindenki meglátja majd!

 

Az első ütést, akárhová jött is, öv alatt éreztem: nem fér ki minden simán csak azért, mert mert az eredetiben igen. A Nixon elnöknek a holdra szállás kudarcára bekészített beszéd egy oldal és hat sor. Írógéppel lazán, jól olvashatóan gépelve. Ennél magyarul hosszabban káromkodom, amikor kamion előz kamiont az autópályán. Na nem mintha erre a hungarikumra - mármint a basszázás - nem lennék büszke, és nem aratna minden Erasmus-öszöndíjas kimittudon osztatlan sikert, de most egy kicsit tömörebb anyanyelvvel is teljesen elégedett lettem volna. 

 

Túl hosszú a két szó. Nem enged a brand guide. Vagy a józan ész. Vagy a magyar iránti kis tisztelet. Az ötödik verzió már nyíltan idióta. Vinnyogva röhögünk. A tizedik már határozottan szar. Halálos csend. 

 

De küzdünk. 

 

Aztán látjuk, elvesztünk. De legalább a kínos percek után megint teleszájjal nevetünk. A turáni átok egy széljegyzet formájában csap le: mindenképp javítsuk a hatást nyolc órásról hat órásra.  Indoklás persze nincs. A magyar hónalj bödösebb, a magyar takony masszívabb, a magyar korpa életerősebb, mint az amerikai. De legalább megint őszintén röhögünk. Mégis érdemes volt becsukni a szoba ajtaját, hogy ne hallatsszon ki. 

 

A fordítás gordiuszi csomóját aztán, ahogy annak - gondolom - lennie kell, egy nemkezdő kreatív vágja át: rándít egyet a vállán, és beírja, amit mi első körben kidobtunk. Az előző két kampányban már jóváhagyták.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellandback.blog.hu/api/trackback/id/tr802123935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása